назад
27.09.17

Здійснено моніторинг роботи Ніжинського місцевого центру та Прилуцького бюро правової допомоги

260917 125 та 26 вересня 2017 року начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Анатолій Леоненко в рамках робочих відряджень здійснив моніторинг роботи Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та підпорядкованого йому Прилуцького бюро правової допомоги за результатами їх роботи у ІІ кварталі 2017 року.

Представник регіонального центру детально ознайомився з роботою відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами, а також відділу правової інформації та консультацій Ніжинського МЦ, проаналізував систему надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги.
Під час моніторингу роботи відділу правової інформації та консультації Ніжинського МЦ з’ясовано, що в період з 01.04.2017 по 30.06.2017 до місцевого центру звернулась 1881 особа, з них: письмових звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги – 209, надано 1672 консультацій. За звітний період прийнято 215 рішень про надання БВПД, за якими видано 195 доручень адвокатам та 23 накази про надання БВПД спеціалістами місцевого центру. Звернення реєструються своєчасно в системі КІАС.
За категоріями клієнтів, які звертаються за отриманням БВПД, найбільшу кількість становлять малозабезпечені особи.
19 клієнтам надано доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України.
Також, спеціалістами Ніжинського МЦ у ІІ кварталі поточного року забезпечено роботу 58 мобільних консультативних пунктів та 18 дистанційних пунктів.
У місцевому центрі було перевірено вміст скриньки «Для анкет», з якої вилучено анкети для подальшої перевірки.
Анатолій Леоненко звернув увагу на правильність оформлення документації бюро, заповнення реєстраційних карток клієнтів, порядку надання правової інформації та консультації, забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України.
Нагадуємо, що за отриманням консультації та захистом своїх прав можна звернутись до Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Ніжин, вул.Богуна, 8 (3-й поверх) або за телефоном : (04631) 2-40-05. Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.

260917 2