назад
15.11.18

Земельна просвіта: перші результати співпраці Світового банку та системи БПД

15.11.2018   proekt (1)Правова грамотність населення у земельних питаннях зростає. Це довели перші результати проекту «Правова обізнаність та захист прав власників і користувачів землею», що впроваджується Світовим банком та системою БПД. Проект реалізується з липня цього року у Київській, Львівській та Миколаївській областях.

«Важливий напрям роботи – юридичне консультування. Приватизація ділянок, укладення або розірвання договору оренди, оформлення спадщини на ділянку або документів права власності на землю – ці питання найчастіше порушують люди», – зазначив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

З вересня по листопад працівники Білоцерківського, Першого львівського та Другого миколаївського місцевих центрів з надання БВПД провели 39 виїзних прийомів громадян у населених пунктах Київської, Львівської та Миколаївської областей. Понад 250 осіб отримали правові консультації та роз’яснення із земельних та інших питань.

15.11.2018   proekt (3)

15.11.2018   proekt (2)

Ще один важливий напрям – підвищення рівня професійної спроможності працівників системи БПД та адвокатів з питань захисту прав у сфері земельних правовідносин.

«Земельні правовідносини – це особлива галузь, що вимагає спеціальних юридичних знань. Спеціалізовані тренінги із земельних питань допоможуть правникам краще вирішувати як типові, так і специфічні правові проблеми громадян», – підкреслив Олексій Бонюк.

Заплановано 18 тренінгів «Земельна просвіта» у Київській, Миколаївській та Львівській областях. У тренінгах візьмуть участь юристи системи БПД, які надають первинну правову допомогу, юристи, які працюють в органах місцевого самоврядування, землевпорядники та реєстратори.

Для адвокатів будуть проведені тренінги на тему «Захист прав на землю. Судовий захист та досудове вирішення проблем землевласників та землекористувачів». Вже проведено два тренінги в Миколаївській області та два – на Львівщині.

15.11.2018   proekt (6)

15.11.2018   proekt (7)


Проект «Правова обізнаність та захист прав власників і користувачів землею» реалізується у межах 5-річної Програми Світового банку за фінансової підтримки ЄС «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні».
19 липня 2018 року між Міністерством юстиції України, Координаційним центром з надання правової допомоги, державним підприємством «Національні інформаційні системи» та Світовим банком підписано Меморандум про співпрацю, метою якого є, зокрема, посилення правової спроможності громад у сфері земельних відносин, підвищення рівня правової обізнаності власників та користувачів землею, а також захист їхніх прав.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook         YouTube YouTube