назад
17.01.19

Земельна просвіта: результати піврічної співпраці Світового банку та системи БПД

17.01 земля409 осіб отримали консультації із земельних та інших правових питань. Проведено 18 тренінгів на тему «Земельна просвіта». Такі результати діяльності проекту «Правова обізнаність та захист прав власників і користувачів землею», що впроваджується Світовим банком та системою БПД. Проект реалізується з липня 2018 року у Київській, Львівській та Миколаївській областях.

«Правопросвітництво та юридичне консультування – важливі напрями роботи. Якщо взяти земельні питання, то кожна п’ята людина звертається щодо договорів оренди землі, 15 % звернень стосуються приватизації ділянок», – повідомив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Крім того, серед найпоширеніших питань – оформлення документів на землю, порядок виготовлення технічної документації, особливості спадкування та дарування ділянок тощо.

16.01 diag3

Категорії питань земельного права, з якими звертались особи під час виїзних прийомів 

З вересня по грудень минулого року працівники Білоцерківського, Першого львівського та Другого миколаївського місцевих центрів з надання БВПД провели 59 виїзних прийомів громадян у населених пунктах Київської, Львівської та Миколаївської областей.

«Спочатку планувалося проводити виїзні прийоми громадян у сільській місцевості протягом вересня та жовтня. Але, зважаючи на високий попит населення, було вирішено продовжити консультування у листопаді та грудні», – зазначив Олексій Бонюк.

16.01 diag1

Кількість виїзних прийомів громадян та осіб, які були проконсультовані 

Ще один важливий напрям співпраці – підвищення професійного рівня працівників системи БПД та адвокатів, які залучаються до надання БВПД з питань захисту прав у сфері земельних відносин, а також представників органів місцевого самоврядування.

Минулого року за підтримки Світового банку проведено 12 тренінгів на тему «Земельна просвіта» для працівників системи БПД та адвокатів, а також 6 тренінгів – для юристів органів місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад, землевпорядників та реєстраторів. Загалом участь у них взяли понад 400 осіб.

16.01 diag2

Кількість питань, з якими звертались особи 

Довідково. Проект «Правова обізнаність та захист прав власників і користувачів землею» реалізується у межах 5-річної Програми Світового банку за фінансової підтримки ЄС «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні».

19 липня 2018 року між Міністерством юстиції України, Координаційним центром з надання правової допомоги, державним підприємством «Національні інформаційні системи» та Світовим банком підписано Меморандум про співпрацю, метою якого є, зокрема, посилення правової спроможності громад у сфері земельних відносин, підвищення рівня правової обізнаності власників та користувачів землею, а також захист їхніх прав.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook           YouTube YouTube