назад
22.05.18

Земельні питання залишаються актуальними для мешканців Білозерського району

1Начальник відділу моніторингу Регіонального центру Світлана Ребриста та інтегратор Херсонського місцевого центру з надання БВПД Володимир Куценко спільно з фахівцями ГТУЮ у Херсонській області 17 травня надавали правову допомогу мешканцям Чорнобаївки та Музиківки Білозерського району. Варто сказати, що на Херсонщині робота точок доступу до безоплатної правової допомоги триває. Згідно з графіком правники системи БПД та ГТУЮ надають мешканцям того чи іншого населеного пункту первинну правову допомогу, тобто консультації та роз´яснення з правових питань.

2

Як і минулого року, пріоритетними для сільських жителів залишаються земельні питання. Зокрема, білозерців цікавили питання переоформлення договору оренди землі, приватизації присадибної ділянки. Ще одна проблема – це розбіжності між реальним розміром земельної ділянки та розміром, зазначеним в документації.

3

Крім земельних питань, мешканці Білозерського району виявили інтерес й до питань сімейного права, зокрема, розподілу майна після розлучення.

Питання щодо начислення субсидії, застосування норм законодавства в кадровій службі сільської ради, виготовлення технічної документації на майно – також привернули увагу відвідувачів.

4

Наші колеги не тільки надали фахові консультації та роз´яснення, але й нагадали представникам громади про захист своїх прав, тим більше що в Рік реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та з відповідною інформаційно-правовою підтримкою – зробити це буде значно простіше. Я маю на увазі буклети системи БПД та пам´ятки, розроблені Міністерством юстиції України в рамках просвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», які правники вручили присутнім на зустрічі громадянам.