назад
24.04.17

Жінкам Семенівщини надано роз’яснення про рівність прав жінок та чоловіків

P406107921 квітня 2017 року заступник начальника Семенівського бюро правової допомоги Тетяна Мотора за попередньою домовленістю з головою Семенівської районної громадської організації «Спілки жінок України» Раїсою Бондаренко взяла участь у заході з роз’яснення законодавства з питань забезпечення рівності прав чоловіків і жінок в Україні, що відбувся у приміщенні центральної районної бібліотеки. На заході були присутні представниці управління соціального захисту населення, управління Пенсійного фонду України, районного центру зайнятості, жіночих громадських організацій та навчальних закладів району.

Фахівець бюро виступила з доповіддю на тему «Правове регулювання прав та можливостей жінок в Україні». У виступі зокрема було зазначено що ст. 24 Конституції України передбачає «Рівність прав жінки і чоловіка забезпечується: наданням жінкам рівних з чоловіками можливостей у громадсько-політичній і культурній діяльності, у здобутті освіти і професійній підготовці, у праці та винагороді за неї; спеціальними заходами щодо охорони праці і здоров’я жінок, встановленням пенсійних пільг; створенням умов, які дають жінкам можливість поєднувати працю з материнством; правовим захистом, матеріальною і моральною підтримкою материнства і дитинства, включаючи надання оплачуваних відпусток та інших пільг вагітним жінкам і матерям”. З прийняттям Конституції України регулювання рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в Україні не тільки не завершилося, а навпаки, активізується завдяки конкретизації відповідних конституційних норм у кодексах, законах, постановах, указах, розпорядженнях та інших правових актах національного рівня.
На відвіданому заході фахівець бюро проінформувала присутніх жінок згідно норм чинного законодавства з питань реалізації наявних прав для слабкої половини людства, а також наголосила на необхідності відновлювати порушені права, а також ліквідовувати наслідки дискримінації у всіх сферах життя в існуючих органах влади.
В результаті зустрічі Тетяна Мотора висунула пропозицію до учасників заходу з питань подальшої тісної співпраці щодо надання безоплатних правових консультацій всім, хто цього потребує.
Користуючись нагодою представник Семенівського бюро нагадала про діяльність бюро безоплатної правової допомоги для жителів Семенівського району, завданням якого є проведення правопросвітницької роботи серед населення, надання безоплатної первинної та забезпечення доступу до вторинної правової допомоги, також надання доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

По завершенню зустрічі працівниця бюро залишила інформаційні буклети та контактні номера телефонів працівників бюро та акцентувала увагу на змінах внесених до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.
Нагадуємо, що правову допомогу можна отримати у відділі «Семенівське бюро правової допомоги» Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою м. Семенівка, вул. Червона Площа, 2, 2-18-54
Також за правовою допомогою звертайтесь до Менського місцевого
центру з надання БВПД з 9-00 до 18-00 за адресою:
м. Мена, вул. Героїв АТО, буд. 9. тел: 3-30-01
E-mail:mena.chernihiv@legalaid.gov.ua.
Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103