назад
25.09.17

Жителі Диканщини можуть отримати безоплатні юридичні консультації в режимі Skype-зв’язку

22.09.2017 punktduk

22 вересня 2017 року на базі Диканського бюро правової допомоги відповідно до затвердженого графіку працював дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги у режимі Skype-зв’язку з інтернет-центром Диканської центральної районної бібліотеки. Всі бажаючі мали змогу дистанційно отримати безоплатні юридичні консультації від фахівців бюро.

Актуальним питанням, яке цікавило громадян був порядок державної реєстрації права власності на житловий будинок, реєстрація якого була проведена до 1 січня 2013 року, у зв’язку із втратою свідоцтва про право власності на нього.

У своїх роз’ясненнях Людмила Маценко зазначила, що відповідно до п. 53 Порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.12.2015 року № 1127 для державної реєстрації права власності та інших речових прав на земельну ділянку, права власності на об’єкт нерухомого майна, реєстрацію яких проведено до 1 січня 2013 року відповідно до законодавства, що діяло на момент їх виникнення, у зв’язку із втратою, пошкодженням чи зіпсуванням відповідного державного акта на право власності чи постійного користування земельною ділянкою, свідоцтва про право власності на нерухоме майно подаються:

1) копія примірника втраченого, пошкодженого чи зіпсованого державного акта, свідоцтва про право власності на нерухоме майно;

2) оголошення про втрату документа у друкованих засобах масової інформації загальнодержавної сфери розповсюдження або місцевої чи регіональної сфери розповсюдження за місцезнаходженням нерухомого майна, в якому повинні бути зазначені назва документа, його номер і дата видачі, на чиє ім’я виданий, яким органом (крім випадків пошкодження чи зіпсування документа). При цьому, державна реєстрація проводиться виключно за умови встановлення державним реєстратором наявності зареєстрованих речових прав в інформаційних системах, державна реєстрація прав в яких здійснювалася до 1 січня 2013 року, або на паперових носіях інформації, ведення яких здійснювалося підприємствами бюро технічної інвентаризації.

Додатково інформуємо, що кожен може отримати безоплатну правову допомогу та скористатися електронними сервісами Міністерства юстиції України, звернувшись до Диканського бюро правової допомоги за адресою: смт. Диканька, вул. Гоголя, 1 (2 поверх), контактний номер телефону (05351) 9-73-53, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).