назад
18.09.17

Жителів Гадяччини будуть навчати захищати свої права

images1809

19 вересня 2017 року у м. Гадячі відбудеться низка заходів, спрямованих на підвищення правових можливостей жителів району. Так, з метою підвищення рівня правової освіти громадян із числа державних службовців органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, 19 вересня 2017 року, о 10.30. у залі засідань Гадяцької районної ради за адресою: м. Гадяч, вул. Лесі Українки, 2, відбудеться семінар із циклу  «Актуальні питання розвитку правової спроможності територіальних громад на Полтавщині».

Цього разу учасниками семінару стануть посадові особи органів місцевого самоврядування м. Гадяча, селищні,сільські голови, секретарі сільських і селищних рад, державні службовці, голови та члени громадських рад при адміністраціях Гадяцького та Лохвицького районів Полтавської області,працівники юридичних служб органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Гадяцького району.

Відкриття заходу відбудеться за участю голова Полтавської обласної ради Олександра Біленького, заступника голови Полтавської ОДА Олег Пругла, директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександра Черчатого, начальника ГТУЮ в Полтавській області Олега Тимченка, директора асоціації органів місцевого самоврядування Полтавщини Володимира Микійчука, в.о. заступника начальника, начальниці Управління з контролю за використання та охороною земель Головного управління Держгеокадастру в Полтавській області Алли Косик, голови Гадяцької РДА Олексія  Матюшенка, голови Гадяцької районної ради Володимира Нікітенка та міського голови м. Гадяча Володимира Нестеренка.

Під час заходу учасники дізнаються про актуальні питання розвитку місцевого самоврядування на Полтавщині, завдання правового, організаційного та методичного забезпечення надання безоплатної правової допомоги, напрями та форми протидії рейдерству в аграрній сфері. Вже традиційно під час семінару буде висвітлений блок, що стосується захисту прав людини, заслухавши який учасники дізнаються про актуальні питання забезпечення дотримання прав затриманих осіб , актуальні питання діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, права людини, способи захисту.

         Представникам органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, юристам  також розкажуть про актуальні питання проходження служби в органах місцевого самоврядування, діяльність органів влади та місцевого самоврядування по запобіганню безробіття в сільській місцевості,  пенсійну реформу в дії.

 Серед учасників заходу проведуть анкетування щодо покращення  надання безоплатної правової допомоги в регіоні.

Додатково повідомляємо, що під час виїзду до Гадяча, представники системи безоплатної правової допомоги та Головного  територіального управління юстиції у Полтавській області  будуть надавати консультації громадянам, у рамках роботи мобільних точок доступу до безоплатної правової допомоги, у приміщенні Гадяцького бюро правової допомоги за адресою: м. Гадяч, вул.. Шевченка, 5.

Запрошуємо жителів міста та району отримати фахові правові консультації!