назад

13232973 480499855474309 9219229566879256706 nТернопільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідав м. Підгайці з метою надання правових консультацій місцевим жителям.

Так, 12 травня 2016 року у приміщенні Підгаєцької міської ради (м.Підгайці, вул.Бережанська,8) фахівці місцевого центру провели виїзний прийом громадян.

До консультаційного пункту звернулося подружжя із проханням надати  юридичну консультацію щодо питання притягнення їх сусідів до відповідальності у зв’язку з тим, що останні систематично погрожують їм завданням тілесних ушкоджень та вбивством. Громадяни повідомили, що звернулися до правоохоронних органів із заявою про вжиття заходів до їх сусідів, та жодної відповіді не отримували.

Громадянам роз’яснили, що правоохоронні органи зобов’язані вжити заходів реагування до сусідів, а за наявності підстав притягнути до адміністративної відповідальності або почати досудове розслідування у разі наявності складу злочину в їх діях, про що інформувати заявника. Оскільки жодної відповіді від правоохоронних органів не отримано, заявникам слід вимагати відповіді від правоохоронних органів за результатами розгляду їх заяви.

Також до консультаційного пункту звернулася жінка для отримання роз’яснення щодо документів, які посвідчують право власності на землю. Жінці повідомили, що на даний час право власності посвідчується витягом з державного земельного кадастру про земельну ділянку.

13239208 480499848807643 4047368279308138515 nЦього ж дня начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання БППД Ірина Максимюк та начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Сергій Дубчак взяли участь у семінарі для осіб з інвалідністю, який проводився Тернопільським міськрайонним центром зайнятості.

Ірина Максимюк розповіла присутнім про право осіб з інвалідністю на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, яке їм гарантоване ст. 14 Закону України “Про безоплатну вторинну правову допомогу”.

Нагадуємо, що отримати безоплатну правову допомогу можуть такі соціально – незахищені категорії громадян: малозабезпечені особи, інваліди, які отримують пенсію або допомогу у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, ветерани війни (учасники бойових дій, у тому числі учасники АТО, члени сімей загиблих), особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, реабілітовані особи та інші (ст.14 Закону «Про безоплатну правову допомогу»).

Нагадуємо, що у Тернопільській області діє три місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги: Тернопільський, Кременецький, Чортківський.

Громадяни, які потребують безоплатної вторинної правової допомоги можуть звертатися за такими адресами:

м. Тернопіль –  вул. Шпитальна, 7,

м. Кременець – вул. Шевченка, 59А,

м. Чортків – вул. Шевченка, 54.

Також, отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).