назад
04.10.17

Жителів сіл с.Михайлівка та с.Новомиколаївка Скадовського району консультували фахівці системи безоплатної правової допомоги

104 жовтня 2017 року на базі Михайлівської та Новомиколаївської селищних рад Скадовського району працювали мобільні консультативні пункти, які створені для захисту прав аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю та оперативного надання безоплатної правової допомоги.

Фахівці системи безоплатної правової допомоги – директорка Регіонального центру Марина Єлисєєва та заступник начальника Скадовського бюро правової допомоги Інна Шара разом з представниками Головного територіального управління юстиції у Херсонській області на чолі з заступником начальника Григорієм Галковським, начальником Скадовського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Наталею Федчишиною та начальником Скадовського районного відділу державної виконавчої служби Олександром Красьохіним, надавали безкоштовні консультації з юридичних питань.

2 3
4

Громадяни вказаних сіл змогли скористатись своїм правом та отримати правову допомоги з багатьох питань. Найпоширенішими питаннями були: прийняття спадщини, навчання на сільського нотаріуса, порядок надання первинної та вторинної безоплатної правової допомоги, укладання та реєстрації договору оренди землі,  оформлення права власності на земельну ділянку, зміни цільового призначення земельної ділянки.

5

Жителів зазначених населених пунктів також поінформовано про загальнонаціональний проект Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО».

Розповсюджено інформаційні буклети з питань захисту права власності, прав громадян у сфері правосуддя та інших способів і методів захисту своїх прав з   контактами бюро правової допомоги.

Пересічні громадяни із задоволенням задавали питання та спілкувалися із правниками.