назад
01.03.16

Жителям Бурині розповіли про можливості отримання безоплатної правової допомоги

        160229 31Директор Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Муха та начальник відділу інтеграції Валентина Волік 29 лютого обговорили з жителями Бурині питання доступності безоплатної вторинної правової допомоги.

    Інформаційний семінар на тему «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?» було проведено на базі Буринського районного центру зайнятості. Цей захід дав змогу присутнім зрозуміти особливості отримання безоплатної правової допомоги.

  Директор центру Олександр Муха зазначив: «Надання безоплатної правової допомоги – найуспішніша соціальна програма Уряду України, що гарантує людям ефективний захист своїх прав. Основне завдання працівників центру – фахово розібратися в проблемі з якою звернулася людина та надати чіткі роз’яснення згідно чинного законодавства, а у  разі необхідності оперативно оформити документи для призначення адвоката».

   Валентина Волік розповіла присутнім про категорії громадян, які мають право на безоплатну правову допомогу, порядок її отримання та категорії питань з якими частіше всього приходять люди.

 Робочі зустрічі з міським головою Віталієм Мельником, головним спеціалістом міської служби у справах дітей Діаною Глобенко стосувалися  питань подальшої співпраці з питань організації виїзних прийомів для мешканців Бурині. З міським головою додатково було обговорено порядок створення бюро правової допомоги та співпраці із громадськими організаціями правозахисного напрямку.

  Начальник відділу попереднього прийому громадян Дмитро Соляник провів особистий прийом громадян. Сім мешканців міста Буринь отримали консультації з правових питань.