назад

Жителям Рівненщини презентували загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!»

gol

З метою підвищення правової свідомості українців та інформування громадян щодо використання та захисту їхніх прав у повсякденному житті в Україні стартував загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО!». 

Його реалізація проекту відбувається шляхом об’єднання зусиль та інфраструктури Уряду, органів Міністерства юстиції, системи безоплатної правової допомоги, міжнародних партнерів та інших зацікавлених сторін.

Саме тому днями директор Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Василь Овдіюк взяв участь телепередачі «Пряма мова» на ТРК «Ритм», під час якої, зокрема, розповів запуск проекту «Я МАЮ ПРАВО», про розвиток системи безоплатної правової допомоги, а також про роботу відділів представництва у місцевих центрах з надання БВПД.

Так, проект «Я МАЮ ПРАВО» стартував у червні цього року. Його географія охоплює усі міста України, враховуючи віддалені селища, де працюють центри з надання БВПД та бюро правової допомоги. За словами директора Регіонального центру, в рамках проекту проводиться інформування громадян та надання практичних рекомендацій щодо захисту прав за найбільш актуальними напрямами.

Окрім того, Василь Овдіюк акцентував увагу на питанні рейдреського захоплення землі чи зібраного збіжжя, яке наразі стало дуже актуальним, зазначивши, що віднедавна у кожній області створені оперативні штаби та мобільні точки доступу до безоплатної правової допомоги.

Детальніше дивіться у сюжеті.

Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).