назад

Жителям Ширяєвого розповіли про можливість укласти шлюб за добу

spilne konsultuvannya Kotovsk 214 червня 2017 року в приміщенні Ширяївського бюро правової допомоги начальник Головного територіального управління юстиції в Одеській області Микола Станіщук спільно з начальником Ширяївського бюро правової допомоги Олегом Булавицьким провели спільний прийом та  консультування громадян. З інформацією про проведення прийому мешканці селища та району  могли ознайомитись з оголошень на офіційних сайтах органів місцевої влади та в людних місцях.

Цього дня на прийом за роз’ясненням щодо можливості укласти шлюб за добу звернулась 32-річна жителька смт Ширяєве. ЇЇ цікавили питання порядку реєстрації шлюбу, чи можливе впровадження укладення шлюбу за добу в Ширяївському районі та  яка ціна укладення шлюбу за добу.

spilne konsultuvannya Kotovsk 2

Микола  Станіщук та Олег Булавицький повідомили громадянці, що в рамках пілотного проекту українці можуть скористатися новим сервісом Мін’юсту – експрес-реєстрацією шлюбу за 24 години.

Пілотний проект діє в Одесі з серпня минулого року. Мінімальний термін для реєстрації шлюбу з моменту подання заяви скорочено з 30 днів до 1 доби.

Цей пілотний проект запроваджено відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 13.07.2016 № 502-р «Про запровадження реалізації пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу», Положення про Міністерство юстиції України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 02.07.2014 № 228. З метою апробацій європейських стандартів у сфері державної реєстрації актів цивільного стану забезпечено реалізацію гарантованого державою права на шлюб, зокрема для учасників антитерористичної операції та внутрішньо переміщених осіб.

Для реєстрації шлюбу за добу достатньо буде зробити кілька простих кроків.

Перший крок – звернутися до організатора шлюбної церемонії.  

Організаторами проведення державної реєстрації шлюбу у скорочені строки у Одесі є:

Державне підприємство “Центр обслуговування громадян”

          проспект Шевченка, 4-а, місто Одеса, 65032, тел. (048) 737-60-00;

          вулиця Першотравнева, будинок 75/3, місто Білгород Дністровський, Одеська область, 67700.

 Державне підприємство “Державний інститут судових економічно-правових та технічних експертних досліджень”

          проспект Гагаріна, 12а, місто Одеса, (048) 736-60-66.

 Комунальне підприємстов “Право”

           площа Думська, 1, місто Одеса, 65004, тел. (048) 725-30-59

 Телефон для запису на реєстрацію та консультацій:  +38 (067) 147-35-15.

 Другий крок – обрати час і місце проведення реєстрації шлюбу.

 Третій крок – укласти відповідний договір про надання послуг з організатором.

 І четвертий – прийти до себе на весілля.

Стосовно можливості впровадження укладення шлюбу за добу в Ширяївському районі, Микола Станіщук повідомив, що на жаль, на сьогодні такої змоги поки що немає. Шлюб за добу діє тільки у Одесі за вищевказаними адресами та в м. Білгород-Дністровському.

Щодо ціни, то вартість оформлення шлюбу за добу коштуватиме по-різному. Все залежить від видів послуг, які забажають молодята. Найдешевші ціни — у прифронтовій зоні. Якщо не плануються виїзні церемонії, фотографування, квіти, обмін каблучками і проведення церемонії за сценарієм, а просто молодята прийдуть, аби розписатися і піти, то така подія коштуватиме всього 85 копійок. Для тих, хто хоче зробити все швидко і максимально гарно, то й кошти будуть більші.

Перелік необхідних документів для одруження:

1. Паспорт громадянина України, паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства (іноземець, особа без громадянства, додає документ, що підтверджує законність його (її) перебування на території України).

2. У разі якщо особи, які бажають зареєструвати шлюб, або один з них раніше перебував у шлюбі, – документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання шлюбу недійсним (свідоцтво про розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу, про визнання шлюбу недійсним, яке набрало законної сили, свідоцтво про смерть одного з подружжя, висновок відділу державної реєстрації актів цивільного стану про анулювання актового запису про шлюб, який є недійсним, тощо).

Не пред’являються оригінали документів, що підтверджують припинення попереднього шлюбу, якщо відповідні актові записи цивільного стану, про які повідомлено у договорі, складені органами державної реєстрації актів цивільного стану України.

Документи, складені іноземною мовою, подаються разом з їх перекладами українською мовою, засвідченими в установленому порядку.

3. Документи про сплату державного мита та про сплату платних послуг, що надаються відділом державної реєстрації актів цивільного стану.

———————

Котовський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Адреса: вул. Соборна (50 років Жовтня), 194-а, м. Подільськ, Одеська область, Україна, 66300

Електронна адреса: kotovsk.odesa@legalaid.od.ua

Скайп: legalaid_kotovsk 

Телефон: (04862) 3-07-34, (04862) 3-06-56

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213103