назад

Життя, сповнене несподіванок


Людські долі, життєві перипетії, заплутані колізії майстерно вплітаються у повсякденне наше життя. Кожна  проблема – особлива, але їх об`єднує необізнаність у правових тонкощах пересічних громадян. 

Так сталося із громадянкою, яка звернулася до Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з проханням надати роз`яснення стосовно болючого для неї питання. У ході спілкування встановлено, що громадянка має сукупний дохід нижчий суми прожиткового мінімуму, що документально підтверджувалося. Вона розповіла про те, що працювала в Охтирському будинку-інтернаті, керівництво домовилося з товариством «В» вселити її до гуртожитку, де була зареєстрована, що підтверджується копією паспорту.

Проживає у цьому місці понад 15 років, іншого житла не має, весь час сплачує комунальні платежі. Однак ордеру на вселення їй не надавали. Нещодавно  цей гуртожиток переданий у комунальну власність та жінка виявила бажання приватизувати кімнату. Як з’ясувалося, із таким волевиявленням виникло багато запитань та труднощів. Тому працівники Охтирського мысцевого центру провели інформаційно – роз`яснювальну роботу. Повідомили, про те, жінка зможе оформити на себе відповідні документи на приватизацію вказаної кімнати гуртожитку. У зв’язку з цим необхідно звернутися до суду із заявою про встановлення факту постійного проживання та прописки у кімнаті.

За наявності  звернення громадянки та, з урахуванням вимог Закону України «Про безоплатну правову допомогу», призначено адвоката Сергія Калантаєнка для надання безоплатної вторинної правової допомоги. Законним представником складено та подано позовну заяву про встановлення факту постійного проживання та прописки у кімнаті до суду. Дане питання розглядалося у порядку окремого провадження. Суд прийшов до висновку, що факт постійної реєстрації та проживання  заявниці на законних підставах підтверджено та має юридичне значення. Як результат, позовні вимоги заявниці задоволені у повному обсязі.

 

Клієнтка висловила подяку усім працівникам Охтирського місцевого центру за кваліфіковану, змістовну консультацію та професійну роботу адвоката Сергія Кантаєнка.