назад
30.08.16

Зіньківське бюро правової допомоги презентовано на апаратній нараді районної державної адміністрації

drugiy300820162

29 серпня 2016 року відбулася апаратна нарада Зіньківської районної державної адміністрації, засідання якої провів голова Віталій Панченко.

В.о. начальника Зіньківського бюро правової допомоги Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Катерина Суконька взяла участь у заході та презентувала новоутворену установу.

Присутніх проінформовано про систему безоплатної правової допомоги в Україні, яка складається з Координаційного центру з надання правової допомоги, 25 регіональних, 100 місцевих центрів та понад 400 новоутворених бюро правової допомоги. Основні завдання діяльності установ системи полягають у захисті прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності представників соціально вразливих груп, територіальних громад та спільнот. Під час виступу наголошено на основних завданнях бюро правової допомоги, порядку надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, зазначено цілі, на які  буде спрямовано діяльність бюро.

Крім того, присутніх забезпечено інформаційними матеріалами про порядок отримання БПД.