назад
24.09.15

Зміна судового рішення на користь клієнта – справа адвоката з Івано-Франківська

Irina WanЗусиллями адвоката, що представляв захист свого клієнта на підставі доручення Регіонального центру з надання БВПД у Івано-Франківській області, вдалося частково задовольнити апеляційну скаргу та зменшити строк позбавлення волі підсудного з 12 до 9 років.

Адвокат Ірина Вань за дорученням центру від 07.03.2014 №164 у кримінальній справі № 342/538/14 здійснювала захист особи, засудженої до позбавлення волі на строк 12 років за ч.1 ст. 115 КК України (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині – особливо тяжкий злочин).

Захисником була подана апеляційна скарга на вказаний вирок, в якій вона просила вирок суду скасувати, а кримінальне провадження закрити, адже у діях клієнта немає складу інкримінованого злочину, оскільки відсутній умисел на заподіяння смерті потерпілій особі, а його дії слід кваліфікувати за ч.1 ст. 118 КК України (умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця).

Заслухавши доповідь судді, пояснення захисника, доводи прокурора, який був проти задоволення апеляційної скарги адвоката Ірини Вань, колегія суддів дійшла висновку, що апеляційна скарга адвоката підлягає частковому задоволенню.

Колегія суддів ухвалила: апеляційну скаргу захисника в інтересах клієнта задовольнити частково; вирок суду І інстанції від 20.06.2014 – змінити; призначене клієнту покарання за 1 ч. ст. 115 КК України пом’якшити до 9 років позбавлення волі. У решті – вирок суду І-ої інстанції залишити без зміни.

Джерело – Інформаційний дайджест системи БПД №4

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter