назад

Знай свої права: Регіональний центр проводить інформаційну роботу для дітей, які потребують захисту

{module det_dom}

З метою підвищення правової свідомості дітей позбавлених батьківського піклування, які перебувають у складних життєвих обставинах, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, дітей-сиріт представники Регіонального центру з надання БВПД провели інформаційну роботу на території Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

На сьогоднішній день в Україні стоїть гостра проблема «соціального сирітства». Тяжке матеріальне становище багатьох громадян, економічна криза, моральна деградація й воєнні дії призвели до збільшення кількості дітей, позбавлених батьківського піклування. Часто вони не користуються своїми правами, так як просто не знають їх. Це не дає їм можливості забезпечити себе житлом, захиститись від негативного впливу родичів, які відмовились від них або були позбавлені державного права на їх виховання та вирішити ряд інших проблем.

Для того, щоб діти, які перебувають у складних життєвих ситуаціях могли користуватись своїми правами та забезпечити собі майбутнє, працівники центру розповсюдили буклети, які інформують про те, що кожна дитина позбавлена батьківського піклування може отримати безоплатну юридичну консультацію, а також за якими адресами можна її одержати та які документи необхідно надати в разі звернення.IMG 2683

IMG 2692

IMG 2701

Нагадуємо, що в разі потреби, за правовою допомогою можна звернутись до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області за адресою: м. Миколаїв, вул. Нікольська, 46, тел.: (0512) 37-50-43. Або зателефонувати на цілодобову гарячу лінію:
0 (800) 213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України).