назад

Знай та поважай свої права!

Новоселиця пробація ок04 грудня 2017 року з нагоди Всеукраїнського тижня права фахівці системи безоплатної правової допомоги провели для умовно-засуджених громадян зустріч – бесіду на тему: «Знай та поважай свої права», яка була спрямована на підвищення рівня їхньої правової обізнаності. Захід відбувся на базі Новоселицького районного сектору з питань пробації Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України.

Про історію виникнення прав людини, механізми їх захисту на рівні держави і на міжнародній арені, а також про основні національні та міжнародні нормативно-правові акти, в яких вони закріплені, йшла мова під час заходу. Начальник Новоселицького бюро правової допомоги Андрій Паскар розповів про конкретні випадки порушення основоположних прав і свобод людини і громадянина, а ще про види відповідальності.

Присутні мали змогу більше дізнатись про безоплатну правову допомогу. «Безоплатна вторинна правова допомога – вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя. Вона включає такі види правових послуг: захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру», – розповів фахівець системи безоплатної правової допомоги.

Він також ознайомив присутніх з діяльністю Новоселицького бюро правової допомоги, з послугами, які там надаються.

По завершенню заходу всім його учасникам надали інформаційно-довідкові матеріали про систему та можливості безоплатної правової допомоги та контактну інформацію.

Зустріч-бесіда проводилась фахівцями системи безоплатної правової допомоги спільно із працівниками Новоселицького районного сектору з питань пробації Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Новоселицького бюро правової допомоги можна за адресою: м. Новоселиця, вул. Клубна, 3, тел. (03733) 5-07-20.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).