назад

Знайди роботу – зміни життя

139-107 травня 2018 року в рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО» начальник Заставнівського бюро правової допомоги Василь Данищук спільно із працівниками Заставнівського районного сектору з питань пробації Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України в приміщенні Заставнівського районного центру зайнятості провели семінар на тему «Знайди роботу-зміни життя».

Людина, яка через відсутність роботи не має заробітку і звернулася до центру зайнятості в пошуках роботи, отримає статус безробітного. Про це розповіли присутнім. У разі відсутності для неї підходящої роботи, такий статус надається з першого дня реєстрації у цьому центрі.

Підходящою для безробітного вважається робота:
 що відповідає його освіті, професії (спеціальності), кваліфікації;
 у разі, коли запропонована заробітна плата не нижча, ніж його заробітна плата за останнім місцем роботи (з урахуванням середнього розміру заробітної плати, що склався за минулий місяць у регіоні, де безробітний зареєстрований);
 за умови, що підбір підходящої роботи здійснюється центром зайнятості, у якому безробітний зареєстрований, з урахуванням доступності транспортного обслуговування (встановленої рішенням місцевої держадміністрації, виконавчого органу відповідної ради).

Окрім того, враховується тривалість роботи за професією (спеціальністю), кваліфікація, досвід, тривалість безробіття, а також потреби ринку праці.

«У разі, коли неможливо надати безробітному роботу за професією протягом шести місяців з дня перебування на обліку, йому пропонується підходяща робота з урахуванням здібностей, стану здоров’я і професійного досвіду, доступних для нього видів навчання та потреби ринку праці», – пояснив фахівець системи безоплатної правової допомоги Василь Данищук.

Пошук роботи – справа дуже відповідальна, тому важливо проаналізувати свої бажання і вміння ще до того, як ви опинитесь на робочому місці, щоб ваше життя не перетворилось на низку нудних і сірих буднів.

Контактна інформація! До фахівців Заставнівського бюро правової допомоги можна звертатися за адресою: Чернівецька область, Заставнівський район, м.Заставна, вул. Д. Галицького, 1а. Телефон: (0 3737) 3-11-87.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).