назад

20171010 152443Коли допомагаєш один – це добре, але краще, коли разом з однодумцями. Саме цього принципу дотримується команда Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях, тому чи не щодня поповнює свій список партнерів новими державними установами, громадськими організаціями та благодійними фондами.

       З Денисом Коршуновим, регіональним координатором по замісній підтримувальній терапії у Запорізькій областічленом Координаційної Ради Євразійської мережі людей вживаючих наркотики, Регіональний центр співпрацює вже другий рік поспіль: проведять спільні правопросвітниціки заходи для вразливих груп населення, організовують та проводять «круглі» стіли з представниками органів охорони здоров’я та Національної поліції, консультують учасників програми ЗПТ, а також розом є членами Регіональної команди протидії порушенням прав вразливих груп населення.

       11 жовтня поточного року вищевказаний партнер завітав до РЦ з новиною про створення нової організації – Благодіний фонд «Друге життя», і пропозицією підписати Меморандум про співпрацю. Денис Коршунов, голова правління БФ, повідомив, що “Друге життя” опікуватиметься вразливими групами населення, до яких відносяться наркозалежні, учасники програми ЗПТ, люди, що живуть з ВІЛ тощо.20171010 152550

       Під час робочої зустрічі керівників Регіонального центру та Благодійного фонду, окрім підписання Меморандуму, було обговорили напрямки подальшої співпраці, а саме проведення інформаційних занять з пацієнтами сайтів ЗПТ та їх близьком оточенням в м. Запоріжжя, м. Бердянськ та м. Мелітополь з питань взаємодії представників уразливих груп населення та співробітників правоохоронних органів на тему «Я і поліція». Також було прийнято рішення щодо виготовлення спільних інформаційних роздаткових матеріалів для вразливих верств населення “Що робити, якщо тебе затримала поліція”. Як зазначив Павло Наливайко, усе, що заплановано, спрямовано на захист прав людини, якою б вона не була: хворою чи здоровою, малозабезпеченою чи заможною.

       Плани у обох сторін грандіозні, і впевненість, що усе буде реалізовано, не менша. Адже, коли ти робиш добро один – це добре, а коли разом з командою – ще краще.

За роз’ясненнями та консультаціями з правових питань можна звертатися до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях:

     у Запорізькій області:

  • адреса: пр. Соборний, 77, 8-й поверх, м. Запоріжжя
  • телефон: (061) 224-44-50

     у Донецькій області:

  • адреса: вул. Зелiнського, 27а, м. Маріуполь
  • телефон: (099) 768-25-67, (068) 781-16-89

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).

Благодійний фонд “Друге життя”:

  • адреса: м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд. 210, к.1
  • телефон: 099-181-31-60