назад

Знань багато не буває: лекція для студентів Будівельного коледжу ЖНАЕУ

Lb131 жовтня заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська розповіла студентам Будівельного коледжу ЖНАЕУ про систему безоплатної правової допомоги.

Правопросвітництво – один із пріоритетних напрямків роботи. Саме тому працівники центру регулярно читають лекції для школярів та студентів. Важливо, аби молодь знала свої права та могла ці знання використовувати у повсякденному житті.

Наталія Радушинська прочитала лекції на теми: «Кримінальна відповідальність неповнолітніх» та «Система безоплатної правової допомоги в Україні».

Вона розповіла студентам про те, які правові послуги включає безоплатна первинна та вторинна правова допомога, хто є суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу та який порядок звернення за її наданням до центрів з надання БВПД. Також Наталя Радушинська доступно розповіла студентам про аспекти притягнення неповнолітніх до матеріальної, адміністративної та кримінальної відповідальності.
Заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області проінформувала, що в Україні триває масштабний загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я Маю Право!», у рамках якого проводиться інформування громадян та надання практичних рекомендацій щодо захисту прав за найбільш актуальними напрямами. У рамках проекту був запущений сайт на якому розміщуються правові консультації.

По завершенню лекції студенти задали чимало питань та отримали на них відповіді. Наприкінці зустрічі вони отримали інформаційні буклети.
{module РЦ}