назад

Знань багато не буває: правопросвітництво для старост ОТГ

12 лютого 2018 року в приміщенні Івано-Франківського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій. заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук взяв участь у тематичній дискусії щодо окремих питань роботи посадових осіб місцевого самоврядування в ОТГ.

У рамках дводенного тренінгу-семінару для прикарпатських старост ОТГ на тему «Організація роботи старости в об’єднаній територіальні громаді», відбулася тематична дискусія щодо роботи в ОТГ.

2

Захід був проведений на базі Івано-Франківського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організаційспільно з Івано-Франківським центром розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук ознайомив старост об’єднаних територіальних громад області зі системою безоплатної правової допомоги. Він наголосив на правовому захисті громадян через адвокатуру, на роботі мобільних точок доступу в системі БВПД, ознайомив із загальнонаціональним правопросвітницьким проектом «Я МАЮ ПРАВО!».

3

У дискусії також брали участь радник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Валерій Крецул, заступник начальника відділу державної реєстрації актів цивільного стану управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в області Марта Ільницька та директор ІФОЦППК Богдан Волошинський, які наголосили на важливості проведення таких навчальних заходів. На їх переконання, це дасть змогу посадовим особам ОТГ отримати нові теоретичні знання, які вони зможуть трансформувати в практичну площину у своїй діяльності.

4

На зустрічі надано правові консультації і роз’яснення з соціального, пенсійного, трудового законодавства та розповсюджено інформаційні матеріали на правову тематику.


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України