назад

23825739 810666532439425 376614654 oСтуденти завжди були рушійною силою і найбільш прогресивною частиною суспільства. Саме тому, аби обговорити функціонування пілотних проектів та ініціатив, напрямки реалізації всеукраїнського проекту «Я маю право!», 21 листопада поточного року до Запорізького національного університету завітав заступник Міністра юстиції України Гія Гецадзе.

       Компанію представнику Міністерства складали директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях Павло Наливайко, начальник Головного територіального управління юстиції  у Запорізькій області Сергій Васильцов, а зустрічали гостей перший проректор ЗНУ Олександр Бондар та декан юридичного факультету запорізького вишу Тетяна Коломоєць.

       23798846 810666482439430 1972432396 oУвагу молоді було закцентовано на результатах діяльності Міністерства юстиції, у тому числі на функціонуванні пілотних проектів на території України та Запорізької області, реалізації анти рейдерських ініціатив Мін’юсту у Запорізькому регіоні. Гія Гецадзе закликав студентів-правників  долучитися до реалізації загальнонаціонального проекту «Я маю право!» шляхом донесення до своїх родичів, знайомих та сусідів інформації правового характеру.

       – Знання – це зброя! І ми з вами, через проект «Я маю право!», можемо дати людям зброю, завдяки їх вони захищатимуть свої права, – підсумував заступник Міністра.

       Директор Регіонального центру нагадав слухачам, що система безоплатної правової допомоги – це пріоритетний проект Міністерства юстиції і Уряду України, який стрімко розвивається.

       – Якщо у 2013 році безоплатну вторинну правову допомогу можна було отримати лише у кримінальному процесі у 25 Регіональних центрах, то з липня 2015 року  на допомогу адвокатів у цивільних та адміністративних справах можна було розраховувати звернувшись  до 97 місцевих центрів. Вересень 2016 року ознаменувався відкриттям 429 буро правової допомоги у віддалених районах усіх областей  – відтоді консультації з правових питань, роз’яснення та правову інформацію стало можливим отримати майже біля дому.

       – Держава, через установи системи безоплатної правової допомоги, реалізовує право кожного на правову допомогу, на рівний доступ до правосуддя, на можливість у законний спосіб захистити свої права,  – додав Павло Наливайко.

       23828658 810666442439434 289891662 oДиректор РЦ відмітив плідну співпрацю центру з навчальним закладом та юридичним факультетом щодо проведення спільних правопросвітницьких заходів,консультування у юридичних клініках, проходження практики майбутніми правниками. В свою чергу,Тетяна Коломоєць нагадали про наближення Всеукраїнського тижня права і заходи, що їм передбачені.

       – 9 грудня у Запорізькому національному університеті пройде IV обласний турнір юних правознавців, участь у якому візьмуть школярі, а у журі будуть представники установ системи БПД,  ГТУЮ у Запорізькій області та Координаційної ради молодих юристів, – запросила усіх охочих декан юрфаку.

       Після виступів гостей майбутні правники мали змогу задати безліч питань, що стосувалися фінансування пілотних проектів надання правових консультації вразливим групам населення студентами вишу, пропозицій щодо залучення дошкільних закладів та шкіл до реалізації проекту «Я маю право!», правової освіти тощо.