назад

{gallery width=150 height=150 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/18/10/29_05_2018_2_1.jpg{/gallery}

Під такою назвою, напередодні Дня захисту дітей, з метою реалізації правопросвітницького проекту «#Я_маю_право!», в місті Лозова відбувся правовий квест для команд у складі учнів 9-10 класів Лозівських загальноосвітніх навчальних закладів. Його проведення організували  Первомайський місцевий центр з надання безоплатної правової допомоги  у співпраці з управлінням освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради, за дієвого сприяння керівників правоохоронних органів міста, відділу ДВС,  державної нотаріальної контори, Лозівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Мета  його проведення  – підвищення  правової обізнаності учнівської молоді, роз’яснення в інтерактивній формі гарантованих прав людини, механізмів їх захисту і реалізації.

Квест  охопив  сім  “станцій”, які було обладнано у приміщеннях Лозівського міськрайонного суду (станція “Справедливість”), Лозівської місцевої прокуратури (станція “Нагляд”), Міжрайонного відділу державної виконавчої служби у Близнюківському, Лозівському районах, м. Лозова ГТУЮ у Харківській області (станція “Виконання”), Лозівської державної нотаріальної контори (станція “ДНК”), а також біля  Лозівського відділу поліції (станція “Порядок”), Лозівської міської ради (станція “Влада”) та  місцевого центру (станція “Допомога”).

29 05 2018 2 2
На початку заходу в міському сквері Шевченка  команди оголосили організаторам  свої назви та девізи, ознайомились із правилами проведення заходу. Після отримання  маршрутних листів  з  переліком «станцій», які потрібно відвідати, почалось  більш ніж двогодинне цікаве та пізнавальне  знайомство з  «правовим полем міста». Кожна станція  (відповідна установа) надала унікальну можливість дітям уявити себе  в ролі  суддів,  слідчих, і навіть злочинців, перевірити свої теоретичні знання та продемонструвати практичні правові навички, застосувавши кмітливість, винахідливість, креативність, акторські здібності та неабиякий творчий потенціал і здатність до командної роботи. Безумовно, всім також знадобилось вміння орієнтуватись в центральній частині міста  для пошуку його ключових адміністративних будівель.29 05 2018 2 3

Унікальним стало те, що завдяки керівникам задіяних  «станцій»   квесторами на кожній з них  разом з представниками  центру  правової допомоги стали  посадові особи – представники правоохоронних органів, органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади, державних установ. Тож, окрім потрібного розуміння місця знаходження  «станцій» та   виконання різноманітних цікавих  завдань на правові теми, учні отримали «з перших вуст» нові знання про діяльність:  міської ради,  правоохоронних органів, нотаріату, виконавчої служби і, звичайно, центру з надання безоплатної правової допомоги.. Задоволення від заходу отримали  всі його учасники – як  учні, так і  квестори.

29 05 2018 2 4
Перемогу в заході виборола команда “Libre” Лозівського навчально-виховного комплексу “ЗНЗ-ДНЗ № 8”,  друге і третє призові місця  посіли  команди “Лідери” Лозівського НВК № 10 та “Слуга народу” Панютинської ЗОШ № 1. Призери та учасники  отримали грамоти й  подяки від Первомайського місцевого центру та управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради, а також призи та солодощі  від спонсорів свята.

29 05 2018 2 5

29 05 2018 2 6

29 05 2018 2 7


Інформація про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях:

Адреса: м. Харків, Майдан Свободи, 5, 6 під’їзд, 3 поверх

Контактний телефон: (057) – 705 – 03 – 52

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103

(цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України)

Офіційний веб-сайт: http://kharkiv.legalaid.gov.ua