назад

Знаю, дію, захищаю: правопросвітницькі лекції та консультації

PLK6Системна робота – запорука успіху. Саме тому фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області регулярно проводять чимало заходів, спрямованих на покращення знань українців щодо гарантованих державою прав та можливостей їхнього захисту. Про найцікавіші з них, читайте в нашому щотижневому огляді.

14 березня начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Тимур Кашапов спільно з фахівцями Головного територіального управління юстиції у Житомирській області провели правопросвітницьку лекцію для школярів у Житомирській обласній бібліотеці для юнацтва. Тимур Кашапов розповів про адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх. Просто та доступно він пояснив учням про види покарань, які можуть бути застосовані до неповнолітніх, в яких випадках неповнолітній звільняється від кримінальної відповідальності.

PLK4
14 березня головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Наталія Ярошенко спільно з головним спеціалістом відділу правової інформації та консультації Житомирського місцевого центру з надання БВПД Андрієм Мілютіним взяли участь у роботі мобільного консультаційного пункту безоплатної правової допомоги для військовослужбовців, учасників АТО та членів їх сімей на базі Житомирського військового шпиталю.

PLK7
Військовослужбовців цікавили наступні питання: порядок розірвання шлюбу, призначення аліментів, порядок розірвання військового контракту по закінченню його дії та інші.
Для військовослужбовців, що на даний час перебувають на лікуванні провели інформаційно-просвітницький захід. Їм розповіли про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я маю право». Детально зупинились на тому, що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати.
14 березня головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Наталія Ярошенко спільно з фахівцями Головного територіального управління юстиції у Житомирській області провели правопросвітницьку лекцію для учнів 8 класу загальноосвітньої школи № 30.

PLK3
Вона розповіла про роботу Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області, що таке первинна і вторинна правова допомога, які послуги можна отримати в центрі правової допомоги та багато іншого.
15 березня начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Тимур Кашапов взяв участь у постійно діючому семінарі, який організовує Головне територіальне управління юстиції у Житомирській області для працівників юридичних служб органів виконавчої влади, державних підприємств, установ та організацій регіону. Під час заходу їх ознайомили з актуальними правовими питаннями. Тимур Кашапов виступив з презентацією «Новели процесуального законодавства». Він зробив огляд головних змін, які відбулись після набрання чинності новими процесуальними кодексами.

PLK1

{module РЦ}