назад

Зніміть «рожеві окуляри»- жертвою торгівлі людьми може стати кожен!

Під таким гаслом, 30 липня в Сарнах було проведено інформаційно-просвітницьку акцію «Протидій торгівлі людьми!», організовану Сарненським місцевим центром з надання БВПД спільно із Сарненським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та сектором превенції Сарненського ВП ГУНП в Рівненській області.

      «Не можна  забувати про те, що торгівля людьми є злочином. Відтак, люди які вчиняють його – будуть притягненні до кримінальної відповідальності» – зазначила директор Сарненського місцевого центру з надання БВПД Юлія Міхнова.

         У 2013 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 30 липня – Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми. Тому, на центральній алеї міста тамтешнім жителям пропонували взяти участь у незвичайному квесті, приуроченому до цієї дати. В ході заходу учасники відповідали на питання, рухаючись імпровізованим лабіринтом або ж потрапляли в ньому у пастку. На фініші усім учасникам надавали детальні роз’яснення про те, як все ж не стати жертвою торгівлі людьми, а також ознайомили з правилами безпечного працевлаштування, навчання та подорожей за кордоном.

           До того ж, під час квесту його учасники створили плакат порад “Як не стати жертвою торгівлі людьми?”, який допоможе захиститися від сучасного рабства. Поки наймолодші учасники дійства були задіяні у флешмобі під назвою: «Кольорові долоньки», з їх батьками обговорили важливі та суперечливі питання можливих ризиків потрапляння в ситуації торгівлі людьми та особистої відповідальності кожного з батьків.

         Від фахівців центру: Оксани Заєць, Анастасії Новацької, Юлії Болкуневич, Ігоря Мельника та директора Юлії Міхнової всі бажаючі отримали фахові правові консультації та інформацію про різноманітні організації, що працюють у сфері профілактики торгівлі людьми, надання допомоги потерпілим від торгівлі людьми, їхнім родичам та близьким.