назад
24.05.18

Золотоніські школярі ознайомилися з роботою місцевого суду

p110071822 травня поточного року, в рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!”, з метою підвищення рівня правової освіти молоді, створення належних умов для набуття правових знань, проведено ознайомчу екскурсію будівлею Золотоніського міськрайонного суду для учнів 9-х класів Спеціалізованої  школи № 1 з поглибленим вивченням економіки та правознавства.

Захід відбувся за ініціативи Золотонського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Екскурсія коридорами правосуддя розпочалася із зустрічі з прес-секретарем суду – Григорієм Сивухіним, який ознайомив школярів із роботою суддів та працівників апарату. Розповів цікаві факти з історії судочинства та основні принципи роботи суддів загальної юрисдикції. Окремо зупинився на питаннях адміністративної та кримінальної відповідальності неповнолітніх та навів конкретні приклади справ, які розглядалися у Золотоніському міськрайонному суді.

p1100705

Окрім того, учні дізналися і про організацію документообігу: їм розповіли про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду і порядок роботи з ними.

Також діти побували в справжніх судових залах та навіть спробували себе в ролі суддів, захисників, прокурорів  та секретаря судового засідання.

Захід пройшов у теплій та дружній атмосфері, школярі мали можливість поспілкуватися з доповідачем, задати питання, поділитися своїми враженнями від почутого.

p1100703

Такий формат заходу дозволяє не лише підвищити рівень правової обізнаності підростаючого покоління, розширити свої знання у сфері права, а й допоможе зробити правильний життєвий вибір та закласти основи моральності.