назад
07.12.16

Золотоніський МЦ: заходи в рамках Всеукраїнського тижня права

05 грудня 2016 року в рамках Всеукраїнського тижня права, який щорічно відмічається в Україні з 2008 року з нагоди проголошення 10 грудня 1949 року Загальної декларації прав людини, працівники Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, провели ряд правоосвітніх заходів, метою яких стало підвищення рівня правової культури населення, а також поінформованість громадян щодо їхніх конституційних прав та обов’язків, можливостей їх реалізації та захисту. А саме:

zolot-zx1інформаційну годину з трудовим колективом Управління статистики у Золотоніському районі на тему: “Безоплатна правова допомога – запорука рівних можливостей доступу осіб до правосуддя”, в ході якої, працівник центру Тетяна Жалобна проінформувала про систему безоплатної правової допомоги, основні завдання місцевого центру, категорії осіб, які мають право на безоплатну правову допомогу;

 zolott-zx

– диспут для осіб, які перебувають на обліку у Чорнобаївському РВ КВІ УДПтС України в Черкаській області на тему: «Недопущення вчинення рецедиву серед засуджених. Види рецедивів». В ході даного заходу, керівник Чорнобаївського бюро правової допомоги Інна Копійка ознайомила присутніх з правовими наслідками вчинення засудженими повторних злочинів та невиконання покладених на засудженого обов’язків;
– виховну годину для учнів 8-х класів Канівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 на тему: «Безпека в сучасному суспільстві. Захист у кримінальних ситуаціях». Під час заходу працівник Канівського бюро правової допомоги Ірина Танана розповіла школярам про кримінальні небезпеки, які можуть їм загрожувати, як себе захистити та межі допустимої самооборони.
По закінченні заходів учасникам було надано інформаційні буклети про безоплатну правову допомогу, контактні данні місцевого центру та бюро правової допомоги.