назад

Зроби крок: в Миколаєві юристи системи БПД долучилися до публічних обговорень щодо проблеми домашнього насильства

Юристи системи БПД в Миколаївській області взяли участь в публічному обговоренні «Війна і суспільство: чому зараз важливо бути чуйним», що відбулось в межах II етапу національної кампанії «Чуйність перемагає насильство. Зроби крок».

Йшлося про поточну ситуацію щодо запобігання та протидії домашньому насильству, зокрема виклики спричинені воєнними діями. 

За словами заступника начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Олександра Трайтлі, війна значно вплинула як на зростання кількості випадків домашнього насильства, так і на збільшення жорстокості в разі його прояву.

«Наразі на території області функціонує мережа спеціалізованих сервісів для осіб, які постраждали від домашнього насильства, насильства за ознакою статі, у тому числі за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні. Зокрема 3 притулки, 6 денних центрів та 21 мобільна бригада для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/ або насильства за ознакою статі; 2 спеціалізовані консультативні служби тощо», – зазначив заступник начальника ОВА.

Також говорили про покращення координації зусиль усіх організацій дотичних до захисту прав постраждалих від домашнього насильства. 

«Часто постраждалі від домашнього насильства потребують вирішення цілого комплексу питань як правничих, так і  медичних, соціальних та соціальних.Тому дуже важливо оперативно комунікувати з різними організаціями, щоб людина могла отримати всю необхідну допомогу якомога швидше», – відзначає заступниця директора Південного міжрегіонального центру з надання правничої допомоги Олена Іпатенко. 

Довідково. II етап комунікаційної кампанії «Чуйність перемагає насильство. Зроби крок» розпочато у 2024 році за ініціативи Служби Віцепремʼєр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, спільно з громадською організацією «UA Experts» та за підтримки Фонду ООН в галузі народонаселення (UNFPA).