назад

9 жовтня 2019 року стартував черговий навчальний етап постійно діючого семінару при Головному територіальному управлінні юстиції у Полтавській області для працівників юридичних служб підприємств, установ, організацій, місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Полтави і області. Участь у заході взяла головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення та розвитку інфраструктуриРегіонального центру з надання БВПД у Полтавській області Дарина Бурба.

Відкрила захід перша заступниця начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Дар`я Бриндак та розповіла учасникам про реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту Мін`юсту України «Я МАЮ ПРАВО!» командою юстиції Полтавщини. Під час семінару правники переглянули відеоролики «Путівник виконавчого провадження» та #РазомПротиБулінгу, створений працівниками ГТУЮ спільно з командою «СМТ» (переможцями програми «Розсміши коміка» та учасниками «Ліги сміху») для поширення в навчальних закладах та через соціальні мережі.

Також, Дар’я Бриндак акцентувала увагу присутніх на необхідності спілкування з дітьми щодо протидії булінгу.

У роботі семінару взяли участь представники Головного управління ДФС у Полтавській області, Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області, Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

На засіданні спікери розповіли також про проблематику єдиного соціального внеску, суть та механізми реалізації пенсійної реформи, правової природи праці засуджених в контексті захисту прав на пенсійне забезпечення, останні зміни в законодавстві.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.