назад

stopbul 3    На Закарпатті продовжується активна інформаційна кампанія щодо запобігання та попередження випадкам булінгу. З цією метою об’єднана команда юстиції та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги проводить низку лекцій, тематичних уроків серед учнівської та студентської молоді. 

    Зокрема, у середу, 14 листопада, фахівці Регіонального центру та управління юстиції у Закарпатській області провели тематичну лекцію «СтопБулінг!» для студентів-першокурсників Ужгородського музичного училища ім.Д.Задора.
    Майбутні музиканти дізналися, що булінг – це агресивна і вкрай неприємна свідома поведінка однієї дитини або групи дітей стосовно іншої дитини, що супроводжується регулярним фізичним і психологічним тиском. Начальник відділу ГТУЮ Леся Тимчук ознайомила дітей із видами булінгу та порадила, як поводитися у таких випадках.

stopbul 2
    Начальник відділу комунікації Регіонального центру Оксана Дудаш розповіла учасникам заходу про деякі психологічні моменту булінгу. Варто знати, що головне., чого домагається кривдник – реакція. Немає реакції – кривднику стає нецікаво продовжувати свої агресивні дії.
    Студенти також переглянуливідеоролики про булінг, дізналися, як діяти у випадку, коли тебе цькують однолітки, куди звертатися за допомогою та як протидіяти цьому негативному явищу, та отримали буклети «Зупинимо булінг разом!» та «Безоплатна правова допомога в Україні».
    Також фахівці порадили студентам у випадку булінгу звертатися до батьків, вчителів, знайомих чи друзів. А за потреби звертатися до фахівців системи безоплатної правової допомоги у найближчі місцеві центри чи бюро правової допомоги, або ж зателефонувати за єдиним номером контакт-центру системи безоплатної правової допомоги 0800213103 (дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів, цілодобово).