назад

kurinnya727 серпня 2018 року представник Другого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Руслан Станіславів провів виїзне консультування громадян з питань, пов’язаних з курінням в громадських місцях.

Відповідно до Закону України «Про заходи, щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення» під громадським місцем розуміється частина (частини) будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, чи за запрошенням, або за плату, постійно, періодично або час від часу, в тому числі під’їзди, а також підземні переходи, стадіони.

Часто ми зустрічаємо осіб, які палять в місцях відпочинку, в тому числі і на пляжах. В першу чергу, можна звернути увагу даним особам і роз’яснити, що за куріння в громадських місцях настає адміністративна відповідальність відповідно до ст. 175-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення у формі попередження або адміністративного штрафу від 3 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

{source}

{/source}

Фахівець центру також надав усім бажаючим інформаційні пам’ятки, що стосуються проблеми куріння в громадських місцях.

kurinnya

За правовими консультаціями та роз’ясненнями можна звертатись до Другого одеського місцевого центру з надання безоп за адресою: м. Одеса, вул. Коблевська, 40. Тел: (048) 726-14-45, 726-14-44.