назад
01.12.15

Зустріч директора Регіонального центру з новообраними головами Сумської області

       151201 0130 листопада 2015 року директором Регіонального центру Оленою Демченко проведено тематичну зустріч на тему «Стан розвитку системи безоплатної вторинної правової допомоги. Закон України «Про безоплатну вторинну правову допомогу» для новообраних сільських, селищних та міських голів у Сумському Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців.

Джерело: http://sumy.legalaid.gov.ua/ua/pres-tsentr/novyny/navchannia-dlia-derzhavnykh-sl

    Лекцію було розпочато з розгляду документів, які регулюють правовідносини у сфері надання безоплатної вторинної допомоги – Конституція України та Закон України «Про безоплатну правову допомогу». Згідно Конституції України, право на отримання безоплатної правової допомоги має кожен громадянин держави, іноземець, біженець, а також особа без громадянства.

         Закон України «Про безоплатну правову допомогу» є базою для надання первинної та вторинної правової допомоги. Безоплатна первинна правова допомога інформує особу про її права і свободи, надає допомогу в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги. Безоплатна вторинна правова допомога – захист від обвинувачення, складення документів процесуального характеру, представництво інтересів обвинувачених осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної допомоги у судах та інших державних установах, саме чим і займається регіональний центр.

         Далі було обговорено результати роботи та бюджет системи БПД; стандарти та система управління якістю надання безоплатної правової допомоги (семінари, анкетування клієнтів та адвокатів, моніторинги судових засідань); регулярне проведення конкурсів з відбору адвокатів для надання безоплатної правової допомоги; показники результативності захисту адвокатами системи БПВД;

          Закінчивши презентацію, Олена Демченко відповіла на всі запитання присутніх учасників зустрічі.

151201 02


Джерело: http://sumy.legalaid.gov.ua/ua/pres-tsentr/novyny/navchannia-dlia-derzhavnykh-sluzhbovtsiv


Джерело: http://sumy.legalaid.gov.ua/ua/pres-tsentr/novyny/navchannia-spetsialistiv-seleshchnykh-silskykh-i-miskykh-rad