назад

Зустріч фахівців бюро правової допомоги з умовно засудженими

2017 10 04R2Нерідко буковинці спалюють суху траву неподалік осель та на присадибних ділянках і навіть не задумуються про можливі наслідки: неконтрольовані пожежі і щонайгірше: людські жертви. Порушнику може загрожувати не лише штраф, а навіть кримінальна відповідальність.

Щоб юні буковинці не потрапляли у подібні ситуації, у Путильському районному секторі з питань пробації відбулось спеціальне засідання. З умовно засудженими спілкувались різні фахівці, зокрема представники МНС та бюро правової допомоги.

2017 10 04R3Головний спеціаліст Путильського бюро правової допомоги Світлана Карапка розповіла про права буковинців у сфері цивільного захисту. Зокрема, що громадяни України мають право на:

– отримання інформації про надзвичайні ситуації або небезпечні події, що виникли або можуть виникнути, у тому числі в доступній для осіб з вадами зору та слуху формі;
– отримання заробітної плати за роботу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у разі залучення до таких робіт згідно з трудовими договорами;
– соціальний захист та відшкодування відповідно до законодавства шкоди, заподіяної їхньому життю, здоров’ю та майну внаслідок надзвичайних ситуацій або проведення робіт із запобігання та ліквідації наслідків;
– і не лише.

Під час зустрічі розповіли не лише про права, а й обов’язки буковинців. Зокрема громадяни України зобов’язані дотримуватися правил поведінки, безпеки та дій у надзвичайних ситуаціях. Начальник Путильського районного сектору з питань пробації Олеся Гордей відмітила: «Успішний захист від наслідків надзвичайних ситуацій можливий при своєчасному отриманні або доведенні сигналів оповіщення цивільної оборони. У цих випадках обстановка може виявитись самою різноманітною, а часом і дуже складною. Дотримуватись правил пожежної безпеки – важливо. Тож зробіть усе можливе, щоб зберегти життя і здоров’я своє та рідних!».

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, м. Вижниця, вул. Українська, 100Б, тел. (0 3730) 2-31-58.

Звернутися по допомогу до фахівців Путильського бюро правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, Путильський район, смт. Путила, вул. Українська, 178. Телефон: (0 3738) 2-13-33.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103 
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).