назад

Зустріч комунікаційної команди системи БПД на Прикарпатті

З метою навчання фахівців системи безоплатної правової допомоги на Івано-Франківщині як правильно донести інформацію про систему БПД, 31 травня відбулась зустріч у Регіональному центрі з надання БВПД в області.

2

У вступному слові директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Михайло Євчук наголосив на зусиллях системи БПД щодо вироблення довіри громадян до правових інструментів для вирішення своїх життєвих питань.

3

«Комунікація – один із ключових сервісів системи БПД. Важливо комунікувати про можливості отримати безоплатну правову допомогу, нові сервіси, які ми впроваджуємо, успішні приклади захисту прав громадян», ˗ наголосив він.

4

5

Головний спеціаліст відділу правопросвітництва та комунікацій Регіонального центру Наталія Шотурма розказала про вимоги щодо якості та змісту інформаційних матеріалів, наголосила на основних засадах співпраці із  медіа. Вона окреслила пріоритетні напрями роботи, а саме: взаємодія зі ЗМІ, командна робота, розвиток партнерства, написання якісних текстів, робота в соціальних медіа. «Особливу увагу необхідно спрямувати на правові потреби цільових категорій громадян і громад, поліпшення іміджу системи БПД у професійному середовищі, популяризацію правничої Вікіпедії – WikiLegalAid», ˗ зазначила фахівчиня системи безоплатної правової допомоги.

6

Проблемні питання, які виникають в роботі працівників відділів представництв в ході надання ними вторинної правової допомоги та шляхи їх вирішення розглядалися у наступному виступі начальника відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання БВПД в області Мирослави Аннюк.

7

Зважаючи на неоднакове застосування судами критеріїв  визначеності малозначних спорів, непоодинокими випадками в практиці працівників місцевих центрів є не допуск останніх в справи, які належать до категорії малозначних. Які справи відносяться до категорії малозначних, хто може здійснювати представництво в таких спорах, алгоритм дій при не допуску до участі у справі ˗ ці та інші питання були висвітлені в ході робочої зустрічі з фахівцями місцевих центів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. «Надання безоплатної правової допомоги гарантоване законом, і ми повинні докласти всіх зусиль задля його реалізації», ˗ наголосила вона.

8

На завершення зустрічі фахівці Регіонального центру відповіли на всі запитання, які цікавили присутніх, обговорили питання покращення якості її надання, а також наголосили на важливості реалізації правопросвітницького всеукраїнського проекту «Я МАЮ ПРАВО» на Прикарпатті.