назад

Зустріч працівників БПД з громадськими організаціями на тему “Статус потерпілого від збройного конфлікту та агресії РФ для вимушених переселенців, атовців та їхніх сімей, як його отримати та для чого він потрібний”

Світлина від Івано-Франківський місцевий центр з надання БВПД.08.08.2017 року начальник відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Івано-Франківського місцевого центру з надання БВПД Світлана Максим’юк, головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Наталія Гойсан спільно з ГО «Родина Кольпінга на Прикарпатті» та громадськими організаціями, що опікуються правами внутрішньо переміщених осіб взяли участь у робочій зустрічі-семінарі на тему “Статус потерпілого від збройного конфлікту та агресії РФ для вимушених переселенців, атовців та їхніх сімей, як його отримати та для чого він потрібний”.

Робочу зустріч розпочала координатор Луганської правозахисної групи в Івано-Франківській області Магрицька Ірина, яка всіх присутніх ознайомила із нормативно-правовими актами, що стосуються прав вимушених переселенців. Далі робоча зустріч проходила в режимі скайп-зв’язку із адвокатом Наталією Целовальніченко, яка робила наголос на тих нормах законодавства України, які визначають відповідальність держави за тих людей, які постраждали від російської агресії.

Світлина від Івано-Франківський місцевий центр з надання БВПД.

Зокрема, п. Наталія піднімала такі питання як статус потерпілих у кримінальному провадженні, та як за допомогою цього статусу можливо відновити втрачені права, ознайомила з всеукраїнськими програмами «Маю право обирати», «Маю право на житло» та з діяльністю громадської платформи захисту прав постраждалих. 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

e-mail: office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)