назад

20068111 1431497670229181 1894906225 n

10 липня відбулася зустріч керівників управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП в Тернопільській області із представниками Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Мета зустрічі — обговорити окремі моменти взаємодії Регіонального центру з органами поліції та підбити підсумки щоквартальної звірки із районними відділами та відділеннями поліції області.

Того дня заступник директора Регіонального центру Світлана Бандура та начальник відділу організації БВПД Олег Кононенко зустрілися з начальником УОАЗОР ГУНП Василем Бойком та старшим слідчим Слідчого управління ГУНП Катериною Колісник.

Під час зустрічі працівники Регіонального центру також наголосили на важливості щоквартальної звірки відомостей щодо кількості переданих та зареєстрованих повідомлень про випадки затримання осіб із органами поліції.«Важливо подавати щокварталу до 5 числа місяця, що настає за звітним періодом, регіональному центру інформацію про кількість випадків затримання протягом звітного періоду осіб та кількість випадків неприбуття або несвоєчасного прибуття адвокатів». – звернулася Світлана Бандура до представників поліції області.

19987659 1431497666895848 8008542 n

Серед нормативно-правової бази, яка регулює діяльність Регіонального центру у співпраці з партнерами, є Порядок інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, затвердженийпостановою Кабміну від 28.12.2011 № 1363.

Порядок встановлює загальні вимоги та механізм інформування центрів з надання БВПД, зокрема про випадки застосування затримання осіб за нормами ст. 208 КПК України. Такими є орган досудового слідства чи орган дізнання.Повідомлення про затримання особи відповідному регіональному центру суб’єкти подання інформації або самі затримані можуть подати письмово або за допомогою телефонного зв’язку на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (контактний центр системи безоплатної вторинної правової допомоги). Повідомлення про затримання осіб приймаються та обробляються уповноваженою службовою особою Регіонального центру цілодобово.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Тернопільській області знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вул. За Рудкою, 33.