назад

Зустріч Регіонального центру з моніторинговою місією ОБСЄ

1У приміщенні офісу Спеціальної моніторингової місії в УкраїніОрганізації з безпеки та співробітництва в Європі в.о. директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук та начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Мирослава Аннюк 30 серпня зустрілися з міжнародними спостерігачами СММ ОБСЄ Лукою Коста та Девідом Вулфом.

2

На початку зустрічі своїми спостереженнями та поглядами поділилися спостерігачіСпеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Лукою Костою та Девідам Вулфом. Вони наголосили, що ОБСЄ, яка об’єднує 57 держав-учасників, є найбільшою у світі регіональною організацією, що займається питаннями безпеки. Вона працює в ім’я стабільності, миру і демократії на території з населенням понад мільярд людей та налагоджує діалог з питань загальних цінностей.

3

В.о. директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук розказав міжнародним спостерігачам про діяльність Регіонального та місцевих центрів з надання БВПД в області, повноваження бюро правової допомоги, яким на 1 вересня виповниться два роки . Він зазначив, що безоплатна правова допомога надається малозабезпеченим, учасникам бойових дій та особам, прирівняні до них, інвалідам, внутрішньо переміщеним особам, дітям сиротам.

4

Начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Мирослава Аннюк ознайомила слухачів про систему тренінгів з розвитку навичок роботи (soft skills) з вразливими групами клієнтів системи безоплатної правової допомоги, з кримінально-правових та кримінально-процесуальних питань. Їх учасниками стають працівники бюро правової допомоги, а також місцевих центрів, які безпосередньо працюють із клієнтами. У ході активної бесіди обговорювалися питання специфіки роботи адвокатів у судах, процедури їх прибуття, підвищення кваліфікації.

На завершення зустрічі в.о. директора Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук ознайомив присутніх із загальнонаціональним проектом Міністерства юстиції України та Координаційного центру з надання правової допомоги «Я МАЮ ПРАВО» та змістом інформаційних буклетів, які й було надано учасникам зустрічі.


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)