назад

22

В рамках реалізації завдань з надання безоплатної правової допомоги особам, які відбувають покарання у вигляді позбавлення волі, 30 березня 2017 року було проведено правопросвітницький захід із засудженими відділення соціально-психологічної служби, які перебувають в Державній установі «Запорізький слідчий ізолятор».

       Від керівництва Державної установи «Запорізький слідчий ізолятор» був присутній в.о. начальника із соціально-виховної та психологічної роботи капітан внутрішньої служби Заір Агасієв. Від Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у заході взяли участь начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області Володимир Антонцев та фахівець вищезазначеного відділу Олександр Паршин.

       Присутнім було роз’яснено щодо можливості Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області в забезпеченні надання безоплатної правової допомоги особами, які перебувають в місцях позбавлення волі та особливості надання безоплатної правової допомоги громадянам місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

       У осіб, які засуджені до покарання у вигляді позбавлення волі та перебувають в Запорізькому слідчому ізоляторі найчастіше виникають питання, що стосуються підстав та порядку умовно-дострокового звільнення від відбування покарання; поновлення документів, що посвідчують особу; можливості призначення адвоката засудженій особі, стосовно якої проводиться досудове слідство в іншому кримінальному провадженні; підстав та порядку надання безоплатної правової допомоги після звільнення з місця відбування покарання та щодо конкретної поведінки у випадках затримання працівниками правоохоронних органів.11

       Також, між представниками Державної установи «Запорізький слідчий ізолятор» та Регіонального центру підготовлено для затвердження керівниками вказаних установ графіку заходів з надання безоплатної правової допомоги особам, які перебувають у Запорізькому слідчому ізоляторі та персоналу зазначеної установи на 2017 рік.

Для отримання консультацій чи роз’яснень з правових питань можна звертатися безпосередньо до

Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області:

– адреса: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 8-й поверх

– телефон: (061) 224-44-50

– е:mail: office.zaporizhya@legalaid.gov.ua

– віртуальна приймальня Рубрика: «Поставити питання юристу» на сайті Регіонального центру http://zaporizhya.legalaid.gov.ua

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України)