назад

Зустріч з головами сільських рад

2016 05 17 ВижЗа ініціативи Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги 16 травня 2016 року було проведено лекцію для новообраних голів місцевих рад на тему “Безоплатна правова допомога в Україні”. Метою такого заходу було підвищення рівня загальної обізнаності щодо законодавства, яке регулює надання безоплатної правової допомоги.

Вели бесіду із новообраними головами місцевих рад заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецький області Штефанчук С. В. та головний спеціаліст відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги  Чернівецького МЦ з надання БВПД Акатріні Г.П. 

З врахуванням того, що органи місцевого самоврядування безпосередньо надають первинну правову допомогу, на лекції детально були обговорені питання надання  безоплатної первинної і вторинної  правової допомоги та їх взаємопов’язаність, а також майбутня роль органів місцевого самоврядування  в розвитку системи безоплатної правової допомоги в Україні.

Під час висвітленні цих питань проаналізовано основні положення законів України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про безоплатну правову допомогу” та  “Про звернення громадян”.

Результатом заходу, з поміж іншого, стало також налагодження співпраці між центрами правової допомоги та органами місцевого самоврядування у сфері надання безоплатної правової допомоги мешканцям громад.