назад

Зустріч з майбутніми правниками відбулась у юридичній клініці ХУУП

юрклініка4     Партнерство центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги з юридичними клініками вищих навчальних закладів — це водночас і можливість здобути практичний досвід для студентів-правників старших курсів, і спосіб забезпечити доступ до правової допомоги більшій кількості людей.

 

     Регіональний центр з надання БВПД у Хмельницькій області та Хмельницький місцевий центр з надання БВПД у цьому напрямку наразі співпрацюють з двома вишами — Хмельницьким інститутом ім. Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України (МАУП) та Хмельницьким університетом управління та права (ХУУП).

     Зокрема, остання зустріч з представниками юридичної клініки, що діє при МАУП, відбулась 30 березня. А 25 травня такий захід провели у юридичній клініці ХУУП “ЦПІК”, яку очолює Мирослава Гарієвська.

юрклініка1юрклініка2юрклініка3

     Перед третьокурсниками юридичного факультету  університету управління та права виступили заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Олена Варфоломєєва і начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги Хмельницького місцевого центру з надання БВПД Ірина Ярусевич.

     Майбутнім правникам розповіли, як працює система безоплатної правової допомоги, яким чином відбувається призначення адвокатів для захисту та представництва інтересів громадян у суді, в яких випадках функцію представництва виконують штатні юристи центрів тощо. Крім того, студенти цікавилися можливістю працевлаштування у системі безоплатної правової допомоги.

     Відповівши на запитання студентів, Олена Варфоломєєва запросила їх до співпраці з центрами з надання БВПД і наголосила на необхідності скеровувати до центрів людей, які потребують допомоги адвоката. 

 *   *   *

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області розташований за адресою: м. Хмельницький, вул. Свободи, 70, офіс 222, тел. 0382 720-149, 720-169.

Хмельницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги розташований за адресою: м. Хмельницький, вул. Соборна, 75, 2 поверх, тел. (0382) 65-77-88.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.