назад

Зустріч з особами, які перебувають на обліку в Турійському районному секторі з питань пробації

P111020930 січня 2017 року в приміщенні Турійського районного сектору з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України за участі начальника сектору Валентина Карпука, старшого інспектора сектору Павла Чечелюка, начальника Турійського районного відділу ДРАЦС Головного територіального управління юстиції у Волинській області Галини Сурабко та заступника начальника Турійського бюро правової допомоги Богдана Гута на підставі укладеного меморандуму про взаємодію та співпрацю відбулася зустріч з особами, які перебувають на обліку в цій установі.

Зустріч була проведена з метою підвищення рівня правової поінформованості громадян щодо захисту своїх прав, їх реалізації, зокрема права на безоплатну правову допомогу та попередження вчиненню нових правопорушень особами, які перебувають на обліку.P1110212
В ході зустрічі за юридичною консультацією звернувся громадянин, якого цікавило питання підстав для відмови у наданні дозволу на зміну імені.
Фахівці Турійського бюро правової допомоги інформують, що відповідно до пп. 8,9 глави 4 розділу ІІІ Правил державної реєстрації актів цивільного стану в Україні відділ державної реєстрації актів цивільного стану надсилає необхідні матеріали до територіального органу Національної поліції України за місцем проживання заявника для надання висновку про можливість зміни імені.
Територіальний орган Національної поліції України за результатами відповідної перевірки, яка проводиться безоплатно, у місячний строк готує та надсилає висновок про можливість зміни імені разом з усіма матеріалами до відділу державної реєстрації актів цивільного стану.
Підставами для відмови у наданні дозволу на зміну імені є:
• здійснення стосовно заявника кримінального провадження або його перебування під адміністративним наглядом;
• наявність у заявника судимості, яку не погашено або не знято в установленому законом порядку;
• офіційне звернення правоохоронних органів іноземних держав про оголошення розшуку заявника;
• подання заявником неправдивих відомостей.
Богдан Гут поінформував присутніх про систему безоплатної правової допомоги в Україні, акцентувавши увагу на створенні та функціонуванні Турійського бюро правової допомоги. В ході спілкування учасники заходу отримали роз’яснення стосовно надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, які правові послуги вона включає та хто є суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу і який порядок звернення за її наданням.
Учасникам заходу було повідомлено про те, що 05 січня 2017 року набрали чинності зміни, внесені до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», які стосуються розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, метою яких є забезпечення цим правом більш широкого кола соціально незахищених верств населення.
Серед присутніх учасників заходу працівники Турійського бюро правової допомоги розповсюдили буклети з інформацією про систему безоплатної правової допомоги в Україні та іншою актуальною інформацією.

P1110226 новый размер

Довідково:
Турійське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Турійськ, вул. Луцька, 23, тел.: (03363) 2-23-86. (пн–пт з 9:00 до 18:00).