назад

Зустріч з підопічними Івано-Франківського територіального центру соціального обслуговування

Світлина від Івано-Франківський місцевий центр з надання БВПД.06 вересня 2017 року головним спеціалістом відділу правової відділу правової інформації та консультацій Іванною Тичковською та головним спеціалістом відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Марією Коляджин провели зустріч з підопічними Івано-Франківського територіального центру соціального обслуговування.

Люди похилого віку – це категорія громадян, які потребують особливої підтримки та захисту, зокрема, правового. Інформаційний семінар відбувався у Івано-Франківському територіальному центрі соціального обслуговування населення.

Світлина від Івано-Франківський місцевий центр з надання БВПД.

Зважаючи на те, що підопічні цього закладу – це люди з особливими потребами, яким необхідна стороння допомога та догляд, Іванна Тичковська висвітлювала право на отримання правової допомоги, що гарантується державою, безпосередньо персоналу установи. Адже останні доглядають людей похилого віку за місцем їх проживання і матимуть змогу донести цю інформацію до їхнього відома. Також у разі необхідності при виникненні правового питання, працівники Івано-Франківського МЦ з надання БВПД, можуть надати «адресну правову допомогу».

В своїх виступах доповідачі розповіли, як законодавчо здійснюється захист прав та інтересів літніх людей та осіб з інвалідністю в Україні в усіх сферах життя суспільства. Великий інтерес у слухачів викликала інформація про особливості спадкування за законом та за заповітом. Доповідачі також розкрили питання про забезпечення доступності органів правосуддя для людей з обмеженими можливостями.
Слухачі ставили багато запитань та отримували ґрунтовні відповіді.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail: office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)