назад

Зустрічі зі студентами-правознавцями з нагоди Всеукраїнського тижня права

IMG 1223 1В рамках Всеукраїнського тижня права 10 та 12 листопада 2015 року у Запоріжжі відбулись зустрічі директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Павла Наливайка зі студентами Інституту права ім. Володимира Сташиса Класичного приватного університету.  Зустрічі  організовані і проведені Регіональним центром з надання БВПД у Запорізькій області з метою ознайомлення майбутніх фахівців у галузі права з основами функціонування системи безоплатної вторинної правової допомоги, підвищення правової освіти молоді Запоріжжя, та налагодження взаємодії центрів юридичними клініками, які функціонують на базі Інституту права ім. Сташиса Класичного приватного університету у м.Запоріжжі та його філіях у м.Бердянську, Мелітополі та Енергодарі.

Під час зустрічі зі студентами Павло Наливайко виклав основні положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу», розповів про доступ до БВПД та порядок її надання, основи діяльності Регіонального центру, основним завданням якого  є створення рівних можливостей доступу до правосуддя шляхом організації надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі, а також про основний напрямок діяльності місцевих центрів, які забезпечують з 1 липня 2015 року організацію надання безоплатної правової допомоги найбільш незахищеним верствам населення у цивільному та адміністративному процесах.

Крім того, директор Регіонального центру наголосив, що на даний час діюча система правової допомоги в Україні вже майже не уявляється без системи БВПД. Кожен день у центрах зростає кількість осіб, якіможуть отримати кваліфіковану  правову допомогуадвокатів безкоштовно. А центри докладають максимальних зусиль для підвищення правової освіти населення нашої області, зокрема молодих правознавців, з метою залучення їх у майбутньому до роботи у системі безоплатної вторинної правової допомоги.

IMG 1214 2

IMG 1221 3

IMG 1219 4

IMG 1216 5