назад
05.10.18

Зустрічі зі студентами: як реалізувати право на БПД та яким чином протидіяти булінгу

studenty2     Професія юриста вимагає від фахівців надзвичайної витримки, відмінної пам’яті, уміння вирішувати конфліктні ситуації та бездоганного знання законодавства. В Україні День юриста відзначають 8 жовтня, згідно з Указом Президента №1022/97. 

     З нагоди свята Анна Петрик, інтеграторка Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, провела правопросвітницькі заходи для першокурсників коледжу Подільського державного аграрно-технічного університету та Кам’янець-Подільського медичного училища.

 

     Зустріч зі студентами коледжу відбулась на базі Кам’янець-Подільської бібліотеки № 2. Юристка розтлумачила поняття безоплатної правової допомоги та різницю між первинною та вторинною правовою допомогою, покроково роз’яснила присутнім, як реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу.studenty4

     Утім, підлітки дізналися не лише про діяльність центру та специфіку роботи юристів, але й про успішні справи, реальні життєві ситуації – з застосуванням права на практиці, що дає можливість краще зрозуміти та запам’ятати почуте. Як результат, студенти були активні та виявили цікавість до теми. А наприкінці заходу прозвучали пропозиції теми для наступної зустрічі, зокрема підлітки висловили бажання поговорити про відповідальність неповнолітніх.

studenty1

     Темою зустрічі зі студентами медичного училища став булінг. Обговорювали його види та наслідки, зокрема йшлося про кібербулінг. Важливо, що студенти розуміють масштаб цієї проблеми. Дуже влучними були їхні міркування про те, які наслідки спричиняє кібербулінг для підлітків. Під час зустрічі Анна Петрик детально розповіла, що потрібно робити, щоб уникнути булінгу або ж як впоратися з ситуацією.

     Заходи відбулися в межах загальнонаціонального правопросвітницького проекту «ЯМП!»

*   *   *

Кам’янець-Подільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

(м. Кам’янець-Подільський, вул. Пушкінська, 44, тел. (03849) 5-01-59, 5-01-62)

Дунаєвецьке бюро правової допомоги — м. Дунаївці, вул. Шевченка, 83 а, тел. (03858) 2-02-78, 2-00-44.

Чемеровецьке бюро правової допомоги — смт Чемерівці, вул. Центральна, 28, тел. (03859) 2-01-27, 9-17-67.

Новоушицьке бюро правової допомоги — смт Нова Ушиця, вул. Українська, 28, тел. (03847) 2-22-75, 2-19-73.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.