назад

Звітуємо про підсумки роботи Глибоцького бюро правової допомоги

2017 01 30M27 січня 2017 року заступник начальника Глибоцького бюро правової допомоги Яніна Богдан взяла участь у розширеній нараді Глибоцької районної державної адміністрації за участі голів районної ради та сільських рад району.

Під час наради Яніна Богдан поінформувала присутніх про основні напрями діяльності, цілі та завдання Глибоцького бюро правової допомоги, досягнення та підсумки роботи бюро у минулому році.

Неабияку увагу фахівець системи безоплатної правової допомоги краю приділила висвітленню результатів правопросвітницької діяльності бюро, спрямованої на посилення правової спроможності громади, підвищення рівня правової обізнаності та правової культури мешканців Глибоцького району. Це тематичні заходи в навчальних, культурно-мистецьких закладах, лікувальних, бібліотечних установах, семінари для особливих категорій громадян (учасників Антитерористичної операції, внутрішньо переміщених осіб, безробітних громадян), спільні заходи з представниками громадського активу Глибоцького району, акції вуличного інформування громадян тощо.

Також йшлося про зусилля системи БПД в напрямку розширення доступу громадян до безоплатних правових послуг, розвитку мережі дистанційних та мобільних консультаційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги, розширенню зв’язків та налагодженню співпраці з представниками органів влади на місцях та інше.

Довідка! За період своєї діяльності Глибоцьким бюро правової допомоги забезпечено:
– надання 128 консультацій особам, що звернулися безпосередньо до бюро;
– призначення адвоката для надання безоплатної вторинної правової допомоги 2 особам;
– видачу доручення для представництва інтересів особи у суді, у тому числі складення процесуальних документів 2 штатним працівникам;
– укладення 4 меморандумів про співпрацю, зокрема з Глибоцьким професійним ліцеєм, Центральною районною бібліотечною системою, Територіальним центром соціального обслуговування та Глибоцькою селищною радою;
– роботу мобільних пунктів консультування на базі центру надання адміністративних послуг Глибоцької районної ради, територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), Глибоцькому районному центрі зайнятості, центральній районній бібліотечній системі, Глибоцькому професійному ліцеї, Петричанському психо-неврологічному пансіонаті, на базі сільських рад Глибоцького району Чернівецької області;
– проведення правопросвітницьких заходів у Глибоцькому ліцеї, Глибоцькій гімназії та Карапчівській школі-інтернат.

Нагадуємо! Глибоцьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Глибока, вул. Борцям за волю України, 2/а. Контактний телефон: (0 3734) 2 41 40. Skype-зв’язок: «Глибоцьке бюро правової допомоги» або «hlybotske@legalaid.cv.ua».