назад

У Чернігові пройшли зустрічі із студентами юридичного факультету Фахового коледжу економіки та технологій Національного університету «Чернігівська політехніка»

Впродовж тижня в Регіональному центрі з надання БВПД у Чернігівській області та Чернігівському місцевому центрі з надання БВПД відбулись зустрічі із студентами юридичного факультету Фахового коледжу економіки та технологій Національного університету «Чернігівська політехніка».
Під час зустрічей студентам розповіли про систему, порядок та підстави надання безоплатної правової допомоги, порядок доступу до безоплатної вторинної правової допомоги для пільгових категорій населення. У зустрічі також взяла участь юрист ГО «Комітет захисту прав людини» Ірина Бирюк, яка говорила про таке явище як торгівля людьми.
Фахівці системи БПД розповіли про актуальні типові питання, з якими звертаються громадяни до системи БПД та роз’яснили шляхи їх вирішення. Особливу увагу приділили дотриманню прав людини під час затримання, судовій практиці розгляду справ про булінг, основах запобігання та протидії домашньому насильству. З студентами провели гру «Правова важниця», в ході якої розглянули різноманітні правові ситуації. Учасники отримали інформаційні буклети системи безоплатної правової допомоги з контактними даними.