назад

150 військовослужбовців у смт. Красносілка дізналися, як реалізувати своє право на отримання безоплатної правової допомоги

krasnosilka 3Напередодні святкування Дня захисника України представники Третього одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги завітали до військових частин А3438 та А3783, дислокованих в смт. Красносілка.

Під час візиту фахівці центру провели правопросвітницький захід на тему: «Безоплатна правова допомога в Україні. Ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту» як суб’єкти права на безоплатну вторинну правову допомогу».

Кирил Дювенжи зазначив, що право на правову допомогу, в тому числі і безоплатну, гарантовано статтею 59 Конституції України.

Звернувшись до місцевих центрів та бюро правової допомоги, громадяни можуть отримати юридичні консультації та допомогу в складенні заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім процесуальних), а також доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції.

Право на безоплатну вторинну правову допомогу, на відміну від первинної, мають лише окремі категорії осіб, визначені Законом з урахуванням двох критеріїв – критерію малозабезпеченості та належності до тих категорій осіб, для яких законами вже закріплено право на безоплатну правову допомогу: діти, біженці, внутрішньо переміщені особи, ветерани війни, зокрема учасники АТО з відповідним статусом.

Під час заходу також було наведено приклади успішного вирішення правових питань військовослужбовців, які зверталися до Центру та бюро.

Після завершення заходу всі бажаючі мали змогу отримати індивідуальні консультації та інформаційні матеріали на наступні теми: «Реалізація права учасників АТО на землю та житло», «Пільги учасникам бойових дій та особам, прирівняним до них», «Забезпечення учасників бойових дій ліками та лікарськими засобами», «Укладання та припинення контрактів військовими під час АТО».

krasnosilka 2

krasnosilka 1

З метою отримання юридичних консультацій та роз’яснень, а також складення процесуальних документів чи представництва інтересів у суді, можна звертатися до:

Третього одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Одеса, вул. Отамана Головатого, 1. тел. +38 (048) 793-14-20;

Южненського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: м. Южне, вул. Т. Шевченка, 7, тел. (04842) 24-020; 22-576;

Березівського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: м. Березівка, вул. М. Грушевського, 10, тел. (04856) 21-291;

Доброславського бюро правової допомоги за адресою: смт. Доброслав, вул. Центральна,75, або за тел.: (04855) 9-16- 16.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.