назад

Інформування захисників України про їхні права

захисник 1Законом України гарантовано ряд пільг для осіб, які брали участь у виконанні бойових завдань по захисту Батьківщини у складі військових підрозділів, з’єднань, об’єднань всіх видів і родів військ Збройних Сил діючої армії у партизанських загонах і підпіллі та інших формуваннях як у воєнний, так і у мирний час. До дня захисника України в рамках загальнонаціонального проекту Міністерства юстиції України «Я маю право» протягом тижня фахівцями Черкаського місцевого центру з надання БВПД проведено ряд заходів, орієнтованих на інформування захисників України про їхні права.

10 жовтня 2018 року фахівцями Чигиринського бюро правової допомоги проведено правопросвітницький захід на тему «Права захисника». Клієнтів бюро поінформовано про питання соціальних гарантій прав членів сімей військовослужбовців, пільги, передбачені для учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них, особливості правового статусу жінок-комбатантів. В ході зустрічі працівниками роз’яснено частину першу статті 18 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей». Надано консультації щодо пільг, передбачених учасникам бойових дій та осіб, прирівняних до них, згідно статті 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
Учасникам заходу вручено матеріали з інформацією про безоплатну правову допомогу та буклети на тему «Права захисника».

захисник 2

11 жовтня 2018 року з метою підвищення рівня обізнаності населення про права військових та їхнє право на безоплатний захист проведено вуличне інформування жителів міста Чигирин.

12 жовтня 2018 року Черкаським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги з метою створення сприятливих умов для забезпечення надання військовослужбовцям та членам їхніх сімей безоплатної правової допомоги та сприяння захисту їхніх прав домовлено про співпрацю з Черкаським зональним відділом військової служби правопорядку.

захисник