назад

Виїзний прийом громадян у межах проєкту «Я МАЮ ПРАВО!» в селах Рясне та Грабовське Краснопільського району

Продовжуючи роботу з надання консультацій громадянам у найвіддаленіших куточках обласного центру, керівник Краснопільського бюро правової допомоги здійснив виїзний прийом громадян в селах Рясне та Грабовське Краснопільського району, де надав мешканцям правові консультації та роз’яснення.   

Начальник бюро Сергій Куцеренко надав сільським жителям правові роз’яснення про порядок отримання вторинної правової допомоги, а також адреси розташування центрів та бюро на Сумщині. Більшість правових питань стосувалися проведенню земельної реформи та щодо відкриття ринку землі сільськогосподарського призначення, виконання договірних відносин між власниками паїв (орендодавцями) та орендарями. Багато питань, з якими зверталися люди, досить непрості, і потребують більш глибокого вивчення, тож такі громадяни були запрошені до бюро.

Крім цього, представник бюро мав змогу поспілкуватися з працівниками сільських рад, більш детально вивчити карту правових потреб сільського населення, ознайомитися з порядком надання ними безоплатної первинної правової допомоги населенню, та поділився з ними свої досвідом роботи.

З метою поширення інформації про систему безоплатної правової допомоги  та порядок доступу до неї  серед сільського населення була розповсюджена відповідна інформаційна література, буклети та візитівки бюро.