назад

Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги на Миколаївщині

 

 

Натхненно та насичено 10 грудня пройшов на Миколаївщині Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги, приурочений до Дня прав людини. Саме в цей день Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році було прийнято Загальну декларацію прав людини.

Разом з партнерами – громадськими активістами, представниками суду, юридичних клінік, параюристами, адвокатами та клієнтами системи БПД в Регіональному центрі з надання БВПД у Миколаївській області за чашкою кави обговорили спільні досягнення та плани на майбутнє.

Заступник директора Регіонального центру Євген Мороховець, привітавши гостей, розповів присутнім про головні здобутки та досягнення системи безоплатної правової допомоги, пріоритетні напрями діяльності та аспекти взаємодії з партнерами у наступному році.

“Гідність та права людини– головний пріоритет системи безоплатної правової допомоги, який, у поєднанні з принципами відкритості, прозорості, взаємної довіри та командної роботи – запорука успішності розвитку правової держави», – наголосив Євген Мороховець.

Партнери та адвокати за філіжанкою кави поділились досвідом співпраці із центрами надання БВПД, а клієнти розповіли свої життєві історії боротьби за справедливість. Коростильов Ігор Леонтійович,особа із інвалідністю ІІгр., звернувся до Миколаївського місцевого центру з надання БВПД для оскарження відмови страхової компанії у виплаті страхового відшкодування завданих збитків його авту внаслідок ДТП. Фахівчині центру Пазурчик В.Д., вивчивши обставини справи, шляхом звернення до суду з позовом, вдалося відстояти право клієнта місцевого центру на належні йому виплати.

«У сучасних реаліях робота системи безоплатної правової допомоги є надзвичайно важливою, адже дійсно спрямована на захист прав простої людини. Крім того, важливим є також те відношення, з яким фахівці та адвокати системи працюють з клієнтами, їх людяність та чуйність в роботі», – зазначив клієнт Миколаївського місцевого центру з надання БВПД І. Коростильов, висловлюючи подяку за якісну правову допомогу у відстоюванні його прав.

У другій половині дня в рамках Всеукраїнського дня БПД у місцевих центрах та бюро правової допомоги Миколаївської області пройшли екскурсії, під час яких відвідувачі мали змогу на власні очі побачили роботу системи БПД в дії. Крім того, всі охочі мали змогу проконсультуватися з адвокатам та фахівцями системи, а також запитати про актуальні тенденції судової практики, нюанси професії, особливості допомоги вразливим категоріям громадянам тощо.